‘Afluisteraffaire’ op basisschool

28-05-2015 08:53

In Krimpen aan den IJssel is een basisschool ernstig in verlegenheid gebracht nu is uitgelekt dat een toen 8-jarig jongetje met zijn mobiel een les filmde. De opname moest als bewijs dienen dat de lerares van de klas er een puinhoop van maakte. Dit schrijft het Eindhovens Dagblad.

De lerares werd kort na de opname op non-actief gesteld.

De vader van de jongen zegt dat er maar kort is gefilmd. Zijn zoon zou niet tegen de herrie kunnen in de klas en daarover geklaagd hebben. “Hij heeft toen om het ons te bewijzen opnames gemaakt met zijn mobieltje. Heel kort maar. En een pokkenherrie dat je hoorde.”

De ouders van de jongen stellen meermaals te hebben geklaagd bij de directie van de school. Hij vindt dat zijn zoon niets verkeerds heeft gedaan door de opname te maken. “Er is met de juf gesproken. Veel meer ouders waren ontevreden. Daarna ging het beter en niet veel later is ze vertrokken”, zo zegt hij.

De directeur van de school heeft toegegeven te weten van de opname. Die zou in januari vorig jaar al gemaakt zijn, maar dit kwam woensdag pas naar buiten. De man ontkent de opname te hebben beluisterd. Wel zegt hij de ouders aangesproken te hebben. “Er is indringend gesproken”, aldus de directeur. Uiteindelijk werd besloten de inmiddels 10-jarige leerling niet van school te verwijderen. “Je moet je afvragen of dat wel had moeten gebeuren”.

Het verhaal werd naar buiten gebracht door een klokkenluider die vindt dat de veiligheid van de kinderen door de opname in het geding is. “Ouders moeten eropaan kunnen dat hun kind veilig is op school en wie weet wat er op die opnames allemaal te horen is”.