GroenLinks Heerlen stoort zich aan muurschildering ‘moslima’

20-05-2015 14:46

GroenLinks in Heerlen wil opheldering van de gemeente over de muurschilderingen in de stad. Fractievoorzitter Sajjad Rahnama-ï zet met name vraagtekens bij een muurschildering van ‘een moslima met kogels om  haar midden en een bloedend hart’. GroenLinks wil dat de gemeente de opinie gaat peilen over de muurtekeningen en sommige daarvan ‘te herzien cq te laten verwijderen’.

‘Wat stelt het voor?’

Rahnama-ï in zijn Raadsvragen:

“Wat is de betekenis van de tekening bij de auroraflat? Kan het college  van B&W zich voorstellen dat er groepen zijn die de tekening als  aanstootgevend ervaren?  Onze fractie bereiken geluiden van mensen  die aangegeven in deze tekening een moslima te zien met kogels om  haar midden en een bloedend hart? Waarom heeft de tekening geen  ogen?  Wat stelt het voor ?”

Kunstenaar is de Chileense Inti

Ook beklaagt de partij zich over een afbeelding  ‘waarbij een dier door een  monster in stukken wordt verslonden’. “Is het niet voor kinderen te confronterend?”

Het kunstwerk is van de Chileense kunstenaar Inti en is sinds vorig jaar te bewonderen. De schildering maakt onderdeel uit van het project Heerlen Murals van Stichting Street Art.  In Heerlen zijn inmiddels 29 muurschilderingen aangebracht van verschillende kunstenaars.

Foto: Heerlen Murals