Regio

PvdA’er: ‘Gebed in mijn naam uitspreken doet pijn. Dwing ander niet tot gebed’

03-04-2015 09:47

Ver na de industriële revolutie begint nu ook Ede langzaam kennis te maken met de moderne wereld. Ze zijn inmiddels aangesloten op de riolering en zelfs de plaggenhutten hebben plaatsgemaakt voor woningen van echt steen. Ede vindt het tijd om de laatste horde nog te nemen. Het afschaffen van het gebed voor de raadsvergadering.

Traditioneel

Tenminste als het aan de lokale VVD en PVDA ligt. Zie vinden het een beetje sneu dat de raadsvergaderingen in Ede beginnen nog steeds traditioneel beginnen met een gebed.

Gisteravond vond een debat plaats over het al dan niet behouden van het ambtsgebed. PvdA’er Harry van Huijstee ging er met een emotioneel betoog meteen vol in: “Dit gebed in mijn naam uitspreken doet mij pijn. Dwing een ander niet tot een gebed.”

Christenbroeders

De christenbroeders uit de gemeente vinden dit vanzelfsprekend ietwat abject en infaam. Fractievoorzitter Gerrit van der Weerd van de SGP erkende de pijn van Van Huijstee (LOL!), maar afschaffen zou hij erg vinden: “Wij zijn afhankelijk van onze God en voelen dat in dit gebed.”

Bij de volgende raadsvergadering wordt gestemd over het voorstel tot afschaffing van het ambtsgebed.