Glazenwassersoorlog Noord-Holland dreigt volledig uit de hand te lopen

01-04-2015 16:28

Een Noord-Hollandse glazenwassersvendetta neemt grootse vormen aan en dreigt volledig uit de hand te lopen. De gesprekken die de glazenwassers hierover voeren, lopen steeds stuk. Dat schrijft RTV Noord-Holland.

Het gaat om poetsmannen uit Zuid-Kennemerland en een Zaans bedrijf. De lappers uit Haarlem en de wijde omtrek vinden dat de arbeiders uit de Zaanstreek hun klanten afpakken. Onderling werken de glazenwassers uit de omgeving Haarlem op onderling afgesproken plekken, en dát werkt volgens hen al jaren prima.

‘Uw ramenwasser is failliet’

Volgens de glazenwassers uit Zuid-Kennemerland gaan de Zaankanters nu ongewenst bij klanten aan de deur staan en zeggen ze dat degenen die daarvoor hun ramen lapten, failliet zijn.

“Ze lappen de ramen voor veel lagere bedragen dan waar wij ooit voor kunnen werken. Ze hebben illegale zwartwerkers aan de gang. Als jongens alleen het werk zijn, gaan ze met grote groepjes om je heen rijden om je te intimideren”, aldus een anonieme ramenlapper.

Confrontatie met Zaandammers

In Santpoort laaide vorige week een conflict hoog op. Daarna gingen de glazenwassers met elkaar in gesprek, maar er is nog geen oplossing gevonden. Hierdoor loopt de spanning opnieuw op. Een deel zou willen blijven praten, terwijl anderen juist de confrontatie met de groep uit Zaandam aan willen gaan.

De politie zegt pas in te grijpen als er bedreigd wordt of wanneer er iets gebeurt.

Bekijk hier de video die RTV Noord-Holland maakte over het slepende conflict: