Regio

Roermonds duo verdacht van 10 miljoen aan pillenhandel

26-03-2015 10:06

Roermond, het Sicilië van het zuiden. Van de van corruptie verdachte Jos van Rey en zijn regionale evenknie Mark Verheijen, naar de aangestoken bootbranden die de halve stad onder de asbest legden. Roermond heeft het allemaal. Inmiddels kan er een nieuwe inkeping op de stedelijke kerfstok worden gemaakt. Die van pillensmokkelaars.

Luxueuze woningen

Het Openbaar Ministerie van onze oosterburen is samen met de FIOD van mening dat ze een bende van pillensmokkelaars te hebben opgerold na een tweetal invallen te hebben gedaan in twee luxueuze woningen in Roermond afgelopen dinsdag.

Miljoen euro

Beide opgepakte Roermondenaren (47 en 48 jaar) zitten vast in afwachting van uitlevering aan Duitsland. Deze twee leden van de cosa nostra van het zuiden gaven leiding aan een bende van 15 man, die tussen 2011 en 2014 een omzet van 10 miljoen euro zou hebben binnengehaald met de smokkel van pillen tegen haaruitval, erectiepillen en afslankmiddelen. Bovendien worden ze verdacht van het schenden van de Duitse wet op de geneesmiddelen, en van het ontduiken van de belastingen voor zeker een miljoen euro.