Regio

Krommenie zit met enorm poepbakken-reïntegratieprobleem

17-03-2015 16:57

Poepbakken zijn racismevrij. Ze kijken niet naar kleur, noch naar ras. Maar ja, het is Krommenie. Want daar staan ze. In Krommenie. Op de gemeentewerf. In de opslag. Poepbakken voor honden. Afgedankt en uitgezet. Ze passen niet meer in het huidige beleid. Hetzelfde beleid dat ooit zo voortvarend was om de poepbakken te plaatsen zodat hondenbezitters niet ver hoefden te lopen om hun zakjes te dumpen.

Toen het grasveld voor de Kervelflat werd aangewezen als hondenuitlaatveld kwam er vanuit de ANWB en de Kraijcek-foundation budget vrij onder andere voor poepbakken. Baasjes blij. Hondjes blij. Liefdesbaby Martin Gaus en César Millán. Iedereen blij.

H-woord

Maar toen trokken donkere wolken samen en deed het vreselijk H-woord zijn intrede. ‘Herstructurering’. Alle poepbakken werden uitgezet. Zonder pardon. Laat staan generaal. “De poepbak aan de ene kant verdween definitief in de eerste ronde van de herstructurering, de bak aan de andere kant bleef nog een tijdje staan en heeft toen alles klaar was zelfs nog een herplaatsing mogen beleven voordat deze definitief werd verwijderd.”

Gelukkig was er één dappere inwoner van deze Noord-Hollandse gemeente die het leed van de poepbak niet over het hart kon krijgen en verhaal ging halen bij de gemeente Zaanstad waar Krommenie deel van uitmaakt. De reactie was ontluisterend:

 

“Dat gebied is kortgeleden opnieuw ingericht en blijkbaar zijn de bakken daar (nog) niet terug gezet. (…) Mensen die merken dat er bakken missen op bepaalde plekken kunnen dat altijd melden via de website en 14075. Zeker in het geval van uitrenzones plaatst de gemeente dan bakken.”

 

De Krommeniese poepbak is gered. Vox populi, vox Dei!

Snel bellen!