Noodverordening Bandidos-leider opgeheven

04-03-2015 15:45

De noodverordening die is ingesteld bij het huis van Bandidos-leider Harrie Ramakers in het Limburgse Nieuwstadt, wordt ingetrokken. Dat meldt nieuwssite 1Limburg. De verordening was ingesteld omdat Ramakers het afgelopen jaar diverse keren doelwit was van aanslagen.

Camera’s

De verordening bestond onder meer uit camera’s bij zijn huis en snelheidsbeperkende maatregelen in de straat. Zo was er een grote verkeersdrempel aangelegd in de straat. Buurtbewoners gaven aan dat daardoor het veiligheidsgevoel omhoog ging.

Niet meer nodig

Toch wordt de verordening nu ingetrokken. Volgens burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren (waartoe Nieuwstadt hoort) is er geen sprake meer van een onveilige situatie. Van dreiging zou geen sprake meer zijn. Bandidos-leider Harrie Ramakers laat via zijn advocaat weten dat hij blij is dat de verordening verleden tijd is. Volgens de Bandidos-voorman waren de camera’s voor zijn huis helemaal niet nodig.

Inschatting

Burgemeester Hessels: “Justitie zegt dat er op deze plek geen dreiging meer is. Dat is ook de inschatting van de lokale politie. Op deze plek is een jaar lang extra aandacht geweest. Dat is nu niet meer nodig.”