Kunstenaar stapt naar politie om slechte recensie

04-03-2015 16:22

Ziedend is hij. De kunstenaar Ralph Posset is zo woedend op het Eindhovens Dagblad dat hij de krant voor de rechter wil slepen en 100.000 euro schadevergoeding wil. Wat is hier aan de hand? De krant drukte een recensie af van haar redacteur over een kunstwerk van Posset en die recensie laat weinig heel van zijn kunstwerk. Smaad! Broodroof!

Puberaal

De uit Den Bosch afkomstige Posset exposeert momenteel met toiletrollen die hij per velletje heeft gesigneerd, zo weet Omroep Brabant. De kunstredacteur van de Eindhovense krant is daar niet bepaald van onder de indruk en noemt de toiletrollen ‘puberaal’. “Tjonge, tjonge. Het is me wat. En daar hangt dan een prijskaartje van 800 euro aan,” schrijft de krant.

Onverkoopbaar

De recensie heeft er volgens Posset voor gezorgd dat zijn kunst nu ‘onverkoopbaar’ is geworden. Hij was van plan om ze inderdaad voor 800 per stuk te verkopen en daarom legt hij een schadeclaim van liefst 120.000 euro neer bij de krant. Broodroof noemt hij het en hij wil de krant wegens smaad aanklagen. De advocaat van de kunstenaar denkt dat hij een goede kans maakt, al is volgens Omroep Brabant de advocaat van de kunstenaar tevens de vrouw van de kunstenaar.

Kaltgestelt

Posset neemt de recensie hoog op en zegt dat hij bewust is ‘kaltgestelt’. De redacteur van de krant zegt niet onder de indruk te zijn. Hij zegt dat de kunstenaar met de beschuldiging “alleen maar op publiciteit uit is”. Posset is van plan zaterdag aangifte te gaan doen op het politiebureau van Den Bosch.

Video