Regio

Vrouw faciliteert jarenlang misbruik van minderjarige dochter door ex-vriend

26-02-2015 15:30

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel (waarvan één voorwaardelijk) geëist tegen een voormalig militair, die jarenlang de minderjarige dochter van zijn ex-vriendin heeft misbruikt. De zwakzinnige moeder van het meisje hoorde acht maanden (waarvan vier voorwaardelijk) tegen zich eisen. Zij liet toe dat de man seks had met haar dochter en kocht zelfs condooms voor hen. Het misbruik begon zes jaar geleden toen het meisje twaalf jaar oud was.

Zelfmoordpogingen

Het begon op het moment dat de vrouw de relatie met de man verbrak. Tegenover de rechtbank verklaarde de vrouw te vermoeden “dat er iets speelde” en dat zij dacht dat haar dochter gelukkig was. Haar dochter werd in 2013 na meerdere zelfmoordpogingen uit huis geplaatst. Ze stapte naar de politie, volgens RTV Oost om haar moeder te kunnen helpen.

Verliefd

De moeder heeft nog altijd contact met de man en is zelfs achter hem aan verhuisd naar Hoogeveen, waar de twee in dezelfde straat wonen en nog elke avond samen eten. De ex-militair zegt nog altijd verliefd te zijn op het meisje. Volgens zijn gevoel had hij een volwaardige relatie met het meisje.