‘Amsterdam verwacht geen problemen met Roma-fans’

24-02-2015 15:28

Komende donderdag houdt heel Rotterdam zijn hart vast: 2400 AS Roma-fans komen dan naar Rotterdam voor het beslissende duel tegen Feyenoord. En als we de Italiaanse media mogen geloven komen radicale groepen binnen de harde kern van AS Roma bovendien wraak nemen voor de vernielingen die vorig week donderdag werden aangericht.

Schiphol

Veel fans van AS Roma komen met het vliegtuig en reizen via Schiphol. “We hebben op dit moment geen informatie dat de aanwezigheid van supporters van AS Roma tot problemen zal leiden,” zegt de woordvoerder van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan daarover tegen AT5. Verwacht wordt dat Roma-fans eerst Amsterdam ingaan voordat ze met een speciale trein naar Rotterdam worden vervoerd.

Jeugdwedstrijd

Bovendien zal een deel van de al aangekomen Roma-fans naar sportcomplex De Toekomst gaan, dat onder de rook van de Amsterdam Arena ligt. Daar speelt de A1 van Ajax tegen de A1 van AS Roma in het kader van de UEFA Youth League. Ook daar verwacht Amsterdam geen problemen.

Lees ook: Feyenoord-fan doet zijn verhaal: ‘Met duizenden renden we een steile, smalle steeg in, waar de loopruimte misschien twee meter breed was’