Politie op zoek naar wapens bij motorclub Ede

16-02-2015 10:00

Update 14.00 – Bij een inval maandagochtend in het clubhuis van motorclub de Black Sheep in Ede heeft de politie geen wapens gevonden. Tientallen agenten doorzochten het terrein. ,,We hadden informatie dat er mogelijk wapens in het pand zouden zijn”

De politie heeft maandagochtend vroeg een inval gedaan in het clubhuis van motorclub de Black Sheep in Ede. Tientallen agenten doorzoeken het terrein. “We hadden informatie dat er mogelijk wapens in het pand zouden zijn”, meldt een politiewoordvoerster.

Nog niets gevonden, Defensie helpt

De politiewoordvoerder laat aan Omroep Gelderland weten dat er nog geen wapens gevonden zijn. Het zoeken kan nog de hele ochtend duren. Op het moment van de inval was niemand aanwezig in het clubhuis. Er is bovendien nog niemand opgepakt.

Medewerkers van Defensie zijn ook betrokken bij de inval, zegt de politie. “Die wapens zullen goed verborgen zijn. Deze mensen zijn gespecialiseerd in het zoeken naar verborgen kamers. We vermoeden dat de wapens daar liggen opgeslagen.”

Kleine motorclub

Black Sheep is een relatief kleine motorclub, met afdelingen in Ede, Lelystad, Wolvega, Heerenveen en Delfzijl. De vereniging ontstond begin 2014 en heeft enkele tientallen leden, aldus een rapport van de politie.

Weg afgesloten

De politie heeft de weg rondom het clubhuis volledig afgezet voor het verkeer.