Weer een Project X-feest?

13-02-2015 08:44

Op internet gaan weer eens uitnodigingen rond voor een zogeheten Project X-feest. Dit is een uitnodiging op internet, die onbedoeld door veel andere mensen wordt gedeeld die helemaal niet uitgenodigd zijn. Het feest zou plaatsvinden in De Lier, maar de gemeente meldt dat het niet doorgaat. Dit schrijft Omroep West.

In het Groningse Haren kwamen in 2012 honderden mensen af op een Project X-feest, waarna de situatie uit de hand liep. Er werd gereld, de ME werd ingeschakeld en er vielen gewonden. Sinds die tijd let de overheid scherp op dit soort feestjes.

Bij de huidige uitnodiging voor het feest op zaterdag 21 januari op Facebook hebben zich al ruim 800 mensen aangemeld. Volgens de gemeente Westland is de initiatiefneemster erg geschrokken van het aantal aanmeldingen en heeft ze het feest afgelast.

Op Facebook is de uitnodiging echter nog gewoon te zien, vergezeld van een YouTube-filmpje. Ook wordt feestgangers gevraagd drank mee te nemen.

De gemeente zegt dat Project X-feesten net zo behandeld worden als bijvoorbeeld illegale schuurfeesten, die ook een bekend fenomeen zijn in het Westland. De organisatoren riskeren volgens de gemeente Westland een dwangsom van 25.000 euro.

https://www.youtube.com/watch?v=eJ-dzTmZ_i4