Regio

Radicale christenen maken Edese hbo-studenten bang met hel en verdoemenis

05-02-2015 17:20

Bij het gebouw van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) werd donderdagmiddag geprotesteerd door twee radicale ultra-orthodoxe christenen. De twee radicalen droegen borden bij zich met daarop teksten als: “Waarschuwing, allen die ontkennen, Jezus Gods zoon, het oordeel komt!” en schreeuwden “God hates you and you hates God. I’m righteous and I’m perfect and you’re not. You’re sinners, you’re going to hell, hell, hell“. Dit meldt Ad Rem, het magazine van de CHE.

Volgens Ad Rem zou het gaan om de 31-jarige Hielke de Kraker en de 26-jarige Immanuel Pausson, beiden afkomstig uit Zwolle.

Pausson zou hebben gezegd “geen zondaar meer te zijn” omdat hij inmiddels is “bekeerd”. Pausson waarschuwde de Edese studenten dat ze “nederig moeten zijn en zich onderscheiden van de rest. Je moet je zonden verlaten en vooral bang zijn voor God. ‘Vreest God’, staat er in de bijbel.”

De reden dat de twee geradicaliseerde christenen voor een protest bij de toch al vrij christelijke CHE hebben gekozen ligt in het feit dat “juist hier veel misstanden zijn”, aldus één van de radicalen. Zo zouden studenten roken, drinken en zich niet kleden volgens de Bijbel. En daarvoor ga je naar de hel, kennelijk.

Uiteindelijk kwam ook de politie er aan te pas maar werd besloten de radicalen hun recht op vrije demonstratie te gunnen.

Sappige afsluitende radicaliseringsquote: “De hele wereld heeft het moeilijk: de verspreiding van de islam, het normaliseren van de homofilie. Ik zou zeggen, lees je bijbel, kleed je volgens behoren en bekeer je. Dan zal je gered worden.”