Ouders Valkenburgs loverboy-slachtoffer willen geld

29-01-2015 09:54

De ouders van het 16-jarige meisje dat verwikkeld is geraakt in de Valkenburgse loverboy-affaire willen een financiële genoegdoening van de mannen die seks met haar hebben gehad. Dat bevestigt advocaat Theo Boumans tegenover de Gelderlander. Het meisje had in hotel Botterweck in Valkenburg betaalde seks met zeker 50 mannen.

Vordering

Het meisje werd geprostitueerd door een loverboy. “Niet alleen loverboy Armin A., maar ook de andere verdachten in een eventuele strafzaak moeten rekening houden met een vordering”, aldus Boumans. Over de hoogte van de claim wil Boumans zich nog niet uitlaten. Advocaat Ivo van de Berg, die mannen bijstaat die seks hebben gehad met het meisje, zegt nog niets te weten over eventuele claims. “Zo ver is het nog lang niet.”

DNA

Bij Van de Berg hebben zich zeker 25 mannen gemeld. Hij raadt hen af DNA af te staan. “Dat is in principe niet verplicht. Het OM moet meer dan een verdenking tegen iemand hebben om hem te dwingen celmateriaal af te staan. Niemand hoeft mee te werken aan zijn eigen veroordeling.” Het OM heeft al aangekondigd de ongeveer 50 mannen die seks met haar hebben gehad te willen oppakken. Onder zouden ook Belgen en Duitsers zijn.

De zaak kwam aan het rollen toen de vader van het meisje naar de politie stapte omdat zijn dochter al nachten niet thuis was geweest. Toen de politie zei niets voor haar te kunnen doen, besloot hij een privé-detective in te huren. Via hem kwamen ze op het spoor van het hotel.