Regio

PEC Zwollespeler Jody Lukoki verdacht van heling duur horloge

28-01-2015 10:41

Voetballer Jody Lukoki moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De buitenspeler van PEC Zwolle wordt verdacht van heling.

Audemars Peguet

Het goudhaantje van PEC Zwolle, gisteravond hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de zege in de kwartfinale van de KNVB Beker, zou volgens het OM hebben meegewerkt aan de verhandeling van een horloge van het merk Audemars Peguet. Lukoki zou een bedrag van ruim tienduizend euro hebben betaald aan Dustin B. uit Amsterdam-Zuidoost, terwijl een dergelijk horloge veel duurder is. Dat schrijft het Parool.

Verklaringen ingetrokken

Dustin B. werd onlangs gepakt vanwege enkele vermogensdelicten en had tijdens zijn arrestatie twaalfduizend euro cash op zak. Hij verklaarde het geld te hebben gekregen van Lukoki, maar trok zijn verklaring later in. Ook Lukoki verklaarde in eerste instantie dat hij het horloge gekocht had en krabbelde later terug.

PEC Zwolle

Het is overigens niet voor het eerst dat een speler van PEC Zwolle met Justitie in aanraking komt. Vorig jaar werd middenvelder Jesper Drost verdacht van poging tot doodslag en het verlaten van de plek van een ongeval.