Regio

Vmbo-scholiere (15) gebruikt xtc in de klas en wordt geschorst

23-01-2015 12:32

Een 15-jarige vmbo-scholier van het Sint-Janslyceum in Den Bosch is dinsdag betrapt op het gebruik van xtc in de klas. Ze had bovendien nog vier pillen op zak. Het meisje is voor twee dagen geschorst en de schoolleiding adviseert haar na de komende toetsweek professionele hulp te zoeken, zo schrijft Omroep Brabant.

Schoolgala

Het meisje verklaarde de pillen van een vriend gekregen te hebben en was van plan om de drugs te gebruiken tijdens het schoolgala komende zaterdag. Ze wilde de pillen van tevoren een keer testen en het klaslokaal leek haar klaarblijkelijk een geschikte locatie. Een docent merkte haar wijde pupillen en vreemde gedrag snel op, waarna de moeder van het meisje werd gebeld. Na een gesprek met de conrector biechtte het kind haar verhaal op.

Experimenteren

De schoolleiding heeft aangekondigd streng te zullen controleren tijdens het aanstaande schoolgala. Ook is in de klassen gesproken over het incident en hebben leerlingen een brief mee naar huis gekregen. De conrector zegt tegen de regionale omroep dat hij niet denkt dat de kous daarmee af is. “Ik heb echter niet de illusie dat jongeren verdovende middelen voortaan laten liggen. Sterker nog, het zou zo maar kunnen zijn dat anderen ook eens willen experimenteren met deze troep. Het wordt helaas in bepaalde lagen van de samenleving geaccepteerd”, zo stelt hij.

Er gaat een filmpje van het meisje rond van het moment dat zij onder invloed in de klas zit en door de school loopt. De schoolleiding heeft leerlingen opgeroepen het filmpje niet verder te verspreiden.