Marokkaanse vrouwen Almere mishandeld

23-01-2015 08:44

In Almere zijn twee vrouwen van Marokkaanse afkomst woensdagmiddag op klaarlichte dag mishandeld en uitgescholden door een fietser. Dit schrijft Dichtbij.nl.

De vrouwen, 50 en 61 jaar oud, maakten een wandeling toen een Nederlandse man van ongeveer 30 jaar hen met een fiets van achteren aanreed en vervolgens schopte. Hierdoor kwamen de vrouwen ten val.

De man riep daarop van een afstand dat ze ‘kutmarokkanen’ en ‘kutmoslims’ zijn en ‘moeten oprotten naar hun eigen land’.

Vijf omstanders, twee mannen en drie vrouwen, komen op het hulpgeroep van de vrouwen af. Bij de val is de mobiele telefoon van de dames gesneuveld, dus vragen ze omstanders om de politie te bellen omdat zij zelf niet goed Nederlands spreken. De man blijft intussen de vrouwen verrot schelden.

Toen de politie arriveerde, was de man er al vandoor. Een zoektocht leverde niets op.

Bij de vrouwen zit de schrik er goed in. “We hebben de man niet horen aankomen, hij kwam van achter. Hij heeft geen excuus aangeboden, dus hij heeft het expres gedaan. Het is nu moeilijk voor ons om iemand te vertrouwen,” aldus één van hen. “Nog nooit heeft iemand iets gezegd over onze hoofddoeken of over dat wij Marokkaans zijn. Wij maken ’s avonds altijd een wandelingetje in de buurt. We voelden ons altijd veilig. Nu niet meer”.