Regio

‘Speeltijd in ruil voor seks met je moeder’

22-12-2014 13:01

Een jeugdtrainer van de Amsterdamse voetbalclub Zeeburgia werd begin dit jaar weggestuurd, omdat hij zich onder meer schuldig maakte aan seksuele intimidatie. Mike Kolf zou verschillende spelers speeltijd in de hoogste teams hebben beloofd, in ruil voor seks met hun moeder. Dat schrijft het Parool.

Criminele activiteiten en zwart geld

Daarnaast zouden twee andere trainers van de voetbalclub er criminele activiteiten op nahouden en zou er zwart geld in omloop zijn bij de club. De politie bevestigt tegen de krant dat er een aangifte is gedaan tegen een jeugdtrainer, die een jeugdspeler zou hebben bedreigd “een kogel door de kop te schieten”. Tegen de intimidatie kan geen aangifte worden gedaan, aangezien dat niet strafbaar is.

Profvoetballers

Nadat de populaire Kolf werd ontslagen, kwamen de leden in opstand en trad het bestuur af. Het nieuwe bestuur nam Kolf weer in genade aan. Hij is nu hoofd jeugdopleiding bij de club.

Zeeburgia is een grote club in Amsterdam, waar de jeugd zich geregeld meet met de jeugdteams van profclubs. Internationals als Adam Maher en Luciano Narsingh en vele andere profvoetballers werden er groot gebracht.