Ambtenaren Amsterdam krijgen kerstpakket, vinden dit niet genoeg

20-12-2014 11:07

Gemeente-ambtenaren in Amsterdam vinden een sleutelhanger en een scheurkalender met wetenswaardigheden over de stad maar een schamel kerstpakket. Dit jaar is er voor het eerst voor een ‘sober’ kerstpakket gekozen, en dat schiet bij een aantal ambtenaren in het verkeerde keelgat, zo meldt het Parool vandaag.

De ambtenaren krijgen dit jaar voor het eerst allemaal hetzelfde kerstpakket, dat daardoor beduidend soberder uitpakt dan normaal voor een gedeelte van de medewerkers. Vroeger konden de verschillende diensten zelf kiezen hoeveel ze uitgaven aan een pakket, daardoor kregen sommige medewerkers destijds niets, terwijl anderen pakketen tot een waarde van zeker honderd Euro mee naar huis konden nemen, zo weet het Parool verder.

Altijd discussie

Het scheurkalenderpakket, met een waarde van zo’n zes Euro, wordt door sommige medewerkers al op het stadhuis onder de kerstboom gedumpt. Volgens een woordvoerder leiden kerstpakketten “altijd tot discussie”.

Begin dit jaar ontstond er in Utrecht al ophef over een voorgenomen bezuiniging op het kerstpakket van de gemeente aldaar. Vakbond Abvakabo was woedend over het feit dat de waarde van de pakketten dit jaar met 20 Euro naar beneden zou gaan, zo wist RTVUtrecht destijds te melden.

Lees ook

Ambtenaren boos over ‘nutteloos’ kerstpakket – Het Parool