Regio

‘Man (76) gedrogeerd, mishandeld en afgeperst door vrouw in Enschede’

16-12-2014 13:05

Een 76-jarige man uit Enschede beweert onlangs gedrogeerd, mishandeld en afgeperst te zijn door een vrouw, die hem vroeg om geld voor de bus. De dame belde aan bij de man en zei het geld nodig te hebben om naar haar zieke moeder in het ziekenhuis te kunnen gaan. Nadat de man haar binnenlaat, eist de vrouw ook geld voor boodschappen.

Slaan op ribbenkast

De twee stappen samen in de auto, waarna de vrouw hem dwingt her en der in Enschede te pinnen. Op een parkeerplaats knijpt de vrouw de keel van de man dicht en slaat ze hem meerdere keren op zijn ribbenkast. Zijn telefoon heeft de vrouw al afgepakt.

Vermoedelijk is de man gedrogeerd. Het verhaal komt aan het licht, wanneer de schoonmaakster van de man het kalmeringsmiddel Oxazepam vindt onder de bank, terwijl hij dit niet gebruikt. Daarop vertelt de man wat hem is overkomen. Zijn dochters alarmeerden vervolgens de politie. Volgens Tubantia hebben zich inmiddels vier andere slachtoffers gemeld bij zijn dochters.

Reactie politie

Politiewoordvoerder Liesbeth Oelen bevestigt tegenover ThePostOnline de berichtgeving van Tubantia in grote lijnen. “We nemen de zaak serieus, hebben het slachtoffer gehoord en zullen de komende dagen meer onderzoek doen. Bij ons heeft zich slechts één slachtoffer gemeld. De vier slachtoffers die Tubantia noemt, kunnen wij dus niet bevestigen”, aldus Oelen.