Regio

Amateurvoetballer tegen hoofd getrapt terwijl hij op de grond lag

15-12-2014 11:15

Zonder respect geen voetbal, luidde de slogan van de KNVB nadat amateurgrensrechter Richard Nieuwenhuizen de dood vond op het voetbalveld. Toch was het afgelopen weekend wéér raak tijdens een amateurwedstrijd. Na afloop van een wedstrijd in de vierde klasse vlogen de spelers van VVR en Barca elkaar in de haren. Volgens BN/DeStem had de scheidsrechter tijdens de wedstrijd al zijn handen vol aan beide partijen en sloeg de vlam na afloop écht in de pan.

Kopschopper

Speler en supporters van beide teams gingen dusdanig hard met elkaar op de vuist, dat zowel politie als ambulancepersoneel nodig was na afloop. Een speler van VVR zou tegen zijn hoofd zijn geschopt terwijl hij op de grond lag. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en heeft aangifte gedaan.

Update 12.30 – Volgens onze gewaardeerde collega’s van Omroep Brabant sloeg de vlam in de pan, na racistische opmerkingen richting spelers van de multiculturele club Barca. Deze club was volgens de omroep eind november ook al betrokken bij een vechtpartij op het veld. Daarbij werd een scheidsrechter geschopt en raakte een doelman gewond.