Regio

Student Windesheim Journalistiek maakt tentamens als Bauke Mollema

13-11-2014 17:51

Journalistiekstudent aan het Windesheim Stefan Post (foto) heeft drie tentamens gemaakt met de pasfoto van Bauke Mollema op zijn studentenpas. Post kwam op het idee, nadat hij tijdens zijn introductietijd van meerdere personen te horen kreeg dat hij nogal op de wielrenner lijkt. En dus startte hij ‘Project Bauke Mollema’. “En dat is fantastisch verlopen, want ik heb drie keer succesvol een tentamen kunnen maken met deze schoolpas. Ik denk dat ik alle drie tentamens heb gehaald”, zo vertelt hij aan RTV Noord. Zijn studiebegeleider was op de hoogte van de actie.

Reactie Mollema

Bauke Mollema zelf heeft inmiddels ook op de actie gereageerd. Hij kan er de humor wel van inzien en deelde een Facebookpost van Post via zijn Twitteraccount.


ThePostOnline heeft Windesheim om een reactie gevraagd. Het MT van Windesheim heeft “een tweedaagse buiten de deur” en is zodoende onbereikbaar voor commentaar. Inmiddels heeft Windesheim laten weten voor 17.00 uur met een persverklaring te komen en verder geen media te woord te zullen staan.

Update 17.00 Persverklaring Windesheim

“Een eerstejaars journalistiekstudent van onze hogeschool heeft dit jaar bij de start van zijn studie een collegekaart laten aanmaken met daarop de foto van wielrenner Bauke Mollema. Deze student heeft deze collegekaart afgelopen tentamenperiode gebruikt. Woensdag 12 november heeft hij hier via twitter over bericht. Bij tentamens controleren surveillanten de tentamenpassen. Ze vergelijken de namen op de pas met het identiteitsbewijs van betreffende student om hiermee te voorkomen dat een student onder een valse naam een tentamen maakt. Er wordt ook op de foto gelet. De student vertoont sterke gelijkenissen met Bauke Mollema.

De student heeft met zijn actie het controlemechanisme van de hogeschool willen testen en heeft dit openbaar gemaakt. Windesheim gaat op korte termijn in gesprek met de student. De onjuiste collegekaart is ongeldig en wordt vervangen door een nieuw correct exemplaar. Er is geen enkele twijfel over de identiteit van de student die het tentamen heeft gemaakt.”

Lees ook:
Eerdere artikelen over Windesheim