Regio

‘Anti-homogeweld in Hilversum door getinte jongens met bontkraagjes’

13-11-2014 11:01

Op de Groest in Hilversum is een 63-jarige Hilversummer afgelopen vrijdag naar eigen zeggen slachtoffer geworden van anti-homogeweld. De man hoorde iemand “alle homo’s dood” roepen en kreeg daarna een harde stoot. Toen hij omkeek, zag hij drie getinte mannen van rond de twintig jaar wegrennen. Ze droegen petjes, mutsen en bontkragen, zo vertelt de man aan de Gooi en Eemlander.

Derde mishandeling

“Ja, ik ben anders gekleed. Ik draag een hoed, ben kunstenaar”, zegt de man die niet met zijn naam in de krant wil. “Volgens mij hoort dit nu eenmaal bij de samenleving. Dit was al de derde keer dat ik op straat ben mishandeld om wie ik ben. De vorige keer was zeven, acht jaar geleden, op de ’s-Gravelandseweg in het centrum van Hilversum. De eerste keer was op mijn achttiende, in Amsterdam.” Hij weigert aangifte te doen bij de politie. “Eigenlijk vind ik het vooral zielig voor die daders met hun oergevoelens. Volgens mij helpt alleen voorlichting.”

Gebroken ribben

De man zegt dat er getuigen waren van het incident, maar niemand greep in. Afgelopen maandag is hij na aanhoudende pijn naar de huisarts gegaan, die twee gebroken ribben constateerde.

Reactie politie

Politiewoordvoerder Bernard Jens zegt tegen ThePostOnline bekend te zijn met de zaak. “We hebben deze meneer gesproken en herhaaldelijk verzocht om aangifte te doen, zonder aangifte kunnen wij weinig voor hem betekenen. Hij wil dat niet, de reden is mij onbekend.”

Reactie Gooi en Eemlander

De journalist van Gooi en Eemlander die het verhaal optikte, Henk Runhaar, staat ThePostOnline op zijn vrije dag kort te woord. “Hij heeft zijn verhaal aan vrienden verteld en zo kwam het bij mij terecht. Ik heb hem benaderd en hij heeft uitgebreid zijn verhaal gedaan. Ik heb zijn verwondingen niet met eigen ogen gezien, maar heb geen reden om aan te nemen dat het verhaal niet klopt.”

Lees ook:
Eigenaar gaycafé mishandeld wegens gay zijn
Krantenbezorger bekent mishandeling eigenaar gaycafé Haarlem