Geweld op amateurvoetbalveld, het houdt nooit op

31-10-2014 15:01

Ja zeg! Met zulke labbekakkerige wegkijkerij krijgen we het geweld op de amateurvoetbalvelden natuurlijk nóóit uitgebannen. 

Hebben we net de affaire rond de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen achter de rug, doen ze de zaken in het Limburgse Tegelen nog eens dunnetjes over. Ditmaal heeft het slachtoffer ‘slechts’ een gebroken neus, gekneusde ribben en ‘tal van bloeduitstortingen’. En het incident, òp een voetbalveld, tíjdens een wedstrijd, heeft het wedstrijdformulier dat naar de KNVB is gezonden niet eens gehaald.

Plaats van handeling: de wedstrijd TSC ‘o4  3 – Belfeldia 3. TSC, mijn ouwe cluppie, dat trekt dus dubbel m’n aandacht.

TSC-bestuur

Volgens Dagblad De Limburger sprong een Belfeldia-speler uit onvrede over een beslissing de scheidsrechter in de rug, waarna de Belfeldia-speler bont en blauw werd getrapt door de TSC-spelers, onder wie de twee zoons van de scheidsrechter. Dezelfde scheidsrechter die de voetbalbond vervolgens niet op de hoogte stelde van de matpartij – maar wèl van de actie van de Belfeldia-speler. De spelers van TSC zeggen in de krant ‘het gevoel te hebben dat het bestuur ons niet steunt’.

Gek hè?

Zeg, bestuur van TSC, geef landelijk nu eens het goede voorbeeld! Geef dat elftal, waar kennelijk iedereen elkaar dekt, één week de tijd om de daders van de beukpartij zelf ‘aan te geven’. Doen ze dat niet, dan trek je het hele elftal uit de competitie. Simpel.

De ballen hebben

Als jullie, om in voetbaltermen te blijven, de ‘ballen hebben’ om het zo aan te pakken, maken wij er hier melding van. Zodat heel Nederland mee kan lezen hoe je dit soort voetbal-gezeik-waarbij-niemand-wat-heeft-gezien de kop indrukt.