Regio

Slachtoffer (15) steekpartij op VMBO-school Voorburg overleden

10-10-2014 13:49

Update: het Voorburgs Dagblad, dat eerder wist te melden dat de dader van Marokkaanse afkomst is, maakt (mirror) nu ineens geen melding meer van afkomst dader.
Ook de eerdere nieuwsberichten ‘Dader is Marokkaan’ en ‘Nieuwsbericht 9500 keer gelezen‘ zijn verwijderd van de site. Zie hier een screenshot van de oude situatie van het Voorburgs Dagblad.

 

Op het schoolplein van het Corbulo College in Voorburg is een 15-jarige scholier doodgestoken. De politie heeft een 16-jarige verdachte aangehouden. Ook hij zat op het Corbulo College. De school wil geen reactie geven aan ThePostOnline.

Volgens scholieren zou er in de pauze een ruzie zijn ontstaan waarbij het slachtoffer, een 15-jarige jongen, in zijn nek werd gestoken. Ooggetuigen melden dat een docent de hevig bloedende jongen vervolgens naar binnen heeft getild. De hulpdiensten konden niks meer voor hem doen.

Update 16.40 – Slachtoffer overleden, verdachte aangehouden
Het 15-jarige slachtoffer is in de school aan zijn verwondingen overleden. Hij is tevergeefs gereanimeerd, meldt de politie.

Oorspronkelijk bericht:

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat er een steekincident heeft plaatsgevonden. Over de situatie van het slachtoffer zegt de woordvoerder: “De exacte toestand van het slachtoffer weet ik niet. Er is een traumahelikopter aanwezig en dat is natuurlijk geen goed teken. De hulpdiensten zijn momenteel druk bezig met het slachtoffer en uiteraard is de politie direct met een onderzoek gestart”.

Corbulo College

Het Corbulo College is een VMBO-school voor Techniek en Economie in Voorburg – Leidschendam, zo schrijft de school op de eigen website.

Ooggetuigen aan het woord

Omroep West sprak met enkele ooggetuigen.