Regio

Drentse oplichter liegt dat hij ebola kan genezen met ingestraalde toverdrankjes

18-09-2014 17:30

De homeopatische ‘arts’ Harry van der Zee uit het Drentse Norg liegt de wereld via RTV Drenthe voor dat hij met geneeskrachtig water dat op magische wijze wordt ‘ingestraald met gedachten’ ebola kan genezen. Sterker nog, de oplichter beweert ook dat zijn magische water hiv en andere besmettelijke ziektes kan genezen.  

Uiteraard is dit allemaal totale lulkoek want door homeopatische middelen (bewezen exact hetzelfde als kraanwater) is nog nooit iemand genezen, en dat is keer op keer op keer op keer op keer bewezen (dat wél). Laat staan dat het mogelijk is om via gedachten water te beïnvloeden.

In het magische water zit in werkelijkheid dan ook geen enkele molecuul met werkzame stoffen.

De Vereniging tegen de Kwakzalverij is inmiddels terecht woest (hilarisch artikel!) over deze leugens die niets meer dan valse hoop bieden.

Hier alvast een LOL-quote uit het artikel van de Vereniging tegen de Kwakzalverij:

 

“De gekkigheid van de twee homeopaten kent geen grenzen. De gebruiksvoorschriften, in het geval van het vloeibare ebola-spul PC704f (vermoedelijk de vrouwelijke versie), zijn als volgt: tik het flesje vijf maal op een houten tafel, om het te `activeren´. Vervolgens moeten er vijf druppeltjes onder de tong worden gedruppeld, zonder de mond te raken. Die moeten daar vijf seconden blijven voordat ze mogen worden doorgeslikt. Een besmet iemand moet dit 5-5-5-voorschrift minstens elk half uur herhalen. `Als blijkt dat het lichaam reageert en er treedt herstel op dan mag er wat meer tijd tussen zitten’, is de aanbeveling van homeopaat Van der Zee in het Ebola Manual waarin hij, om juristen en criticasters buiten de deur te houden, vermeldt dat `PC-middelen een gewone medische behandeling niet in de weg staan´. Deze opmerking staat diametraal tegenover de geclaimde effectiviteit en werking van de PC-drankjes en –deuntjes waarover is te lezen in de resterende tekst van Van der Zee. Zo lezen we: `Als je ebola hebt, luister dan elke kwartier naar deze muziek tot je beter bent. Om je te beschermen tegen ebola luister minstens twee maal per dag naar deze muziek, tot het gevaar is geweken.´”