Gedeputeerde Limburg bedreigd vanwege afschieten wilde zwijnen

15-09-2014 18:27

De gedeputeerde van de provincie Limburg Patrick van der Broeck (CDA) wordt bedreigd vanwege het doodschieten van wilde zwijnen in Weert, afgelopen zondag. Van der Broeck wil niks loslaten over de aard van de bedreigingen. Dit meldt de Limburgse omroep L1

De zwijnen werden door een jachtopziener afgeschoten vlak nadat ze door de brandweer uit het kanaal waren gered.

Ook de jager zelf wordt inmiddels met de dood bedreigd.

Van der Broeck laat weten dat het afschieten van de zwijnen niet de bedoeling was. “Het is te gek voor woorden”, aldus de gedeputeerde.

Hij wil een onderzoek naar de gang van zaken om te kijken of er onduidelijkheden bestaan en zo een dergelijk voorval in de toekomst voorkomen.

Dion Graus

PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus had maandagmorgen geen goed woord over voor de jager die de zwijnen afschoot. “Het is een zieke idioot van wie de jachtakte en wapenvergunning moeten worden ingetrokken. Hij heeft het anticiperingsvermogen van een poffertje”, aldus het Kamerlid.

Een woordvoerder van de Faunabeheereenheid Limburg zegt dat het afschieten van de zwijnen “helemaal niet raar” is. De zwijnen bevonden zich in een gebied waar ze schade kunnen aanrichten en mogen dan door bevoegde jagers worden afgeschoten. Wel moet een jager voor het afschieten van dieren op zondag een speciale ontheffing aanvragen. Het is nog onbekend of dit inmiddels is gebeurd.

De politie onderzoekt nu of aan alle regels is voldaan.

De Limburgse regionale omroep L1 heeft inmiddels een heus dossier over deze zaak online staan.